Case
Projektipankki tehokäytössä

Kontioniemen koulun rakennushankkeessa projektipankista otettiin kaikki irti

Kontioniemen koulun rakennushanke on malliesimerkki siitä miten projektipankkia kannattaa käyttää, jotta siitä saadaan paras mahdollinen hyöty.

Sähköinen kilpailutus

Projektin aluksi urakat kilpailutettiin sähköisesti NET projektipankin kautta. Näin kilpailutusta pystyttiin reaaliaikaisesti seuraamaan, esim. kuinka monta kertaa tarjouspyyntöjä on katsottu, montako kertaa asiakirjat on ladattu ja montako tarjousta on jätetty.

Kun tarjouspyynnöt umpeutuivat, niin tarjoukset voitiin avata suoraan projektipankissa.

Dokumenttien jakaminen keskitetysti

Hankkeelle luotiin haluttu kansiorakenne, johon dokumentit, kuten piirustukset, pöytäkirjat ja muut suunnitelmat, voitiin tallentaa vaivattomasti ja turvallisesti. Näin dokumentit olivat aina kaikkien saatavilla, mistä tahansa, 24/7.

Tarvittaessa pääsyä tiettyihin kansioihin rajattiin käyttöoikeuksien avulla. Tämä vähentää sekä virheitä, että lisää tietoturvaa niiden dokumenttien osalta, jotka kuuluvat vain projektin ohjausryhmälle.

Tulostustilaukset

Tulostustilauksista yli 60 % tehtiin automaattisesti esimääritettyjen asetuksien avulla. Näin varmistettiin, että urakotsijalla oli aina viimeisimmät revisiot suunnitelmista ja vältettiin tilanne jossa suunnittelija unohtaisi tehdä tulostustilauksen.

Tulostustilaukset ohjattiin Joensuussa sijaitsevalle LaserMedia Oy:lle.

Rakentaminen alkaa

Rakennusvaiheen alkaessa työmaalle asennettiin Web kamera, joka myös integroitiin projektipankkiin. Näin projektiryhmä näki reaaliajassa miten rakentaminen etenee. Kamera myös tallensi videokuvaa mahdollisten varkaus- tai turvallisuustapauksien varalta.

Työmaan tapahtumia dokumentoitiin käyttämällä työmaapäiväkirjaa ja turvallisuusmittaria. Työmaapäiväkirjaa ja TR -mittaria pystyi myös käyttämään älypuhelimella. Lisäksi hankkeen turvallisuustasoa näytettiin projektin etusivulla.

Arkisto tuottaa lisäarvoa

Hanke siirtyy nyt sähköiseksi arkistoksi, jonka avulla voidaan tarvittessa palata ajassa taaksepäin. Mitä piirustuksia käytettiin missäkin rakennusvaiheessa, mistä revisiosta toimitettiin työmaalle tulosteita tietyssä työvaiheessa, tms. Nämä ovat tärkeitä tietoja mahdollisten riitatilanteiden varalta.

Nyt, syksyllä 2018, koululaiset pääsevät aloittamaan opiskelut uudessa modernissa koulussa.

TILAAJA JA TILAAJAN EDUSTAJA
Kontiolahden kunta
Tekninen johtaja
Antti Asikainen
p. 050 560 0379
antti.asikainen@kontiolahti.fi

Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy
RI, toimitusjohtaja
Esa Mustonen
p. 050 536 1129
esa.mustonen@protiimi.com
KÄYTETYT OMINAISUUDET
  • Sähköinen kilpailutus
  • Dokumenttienhallinta
  • Tulostustilaukset
  • Automatisointi
  • Työmaapäiväkirja
  • Turvallisuusmittaukset
  • Sähköpostit
  • Web kamera

Projekti on valmis ja aikataulussa

Puhelin 050 321 6266. Sähköposti : myynti@projektipankki.net

© 2017 NET projektipankki. All Rights Reserved.